/«Tolkien»-regissør Dome Karukoski ble «reddet» av «Ringenes Herre» som 12-åring

«Tolkien»-regissør Dome Karukoski ble «reddet» av «Ringenes Herre» som 12-åring

– Planen var å hoppe foran skolebussen og gjøre det slutt, mimrer den finske regissøren.

Publisert:
14.jun.2019 15:14

Oppdatert:
14.jun.2019 15:14

– Hvis jeg en dag sitter på en sky og røyker pipe med Tolkien, håper jeg at han ser på meg og sier ja, jeg skjønner hvorfor du fortalte historien om meg på den måten du gjorde, ler regissør Dome Karukoski da vi treffer ham i Oslo i forbindelse med hans nye film Tolkien.

Karukoski er en av Finlands mest renommerte filmskapere. Hans forrige film tok for seg livet til den homofile illustratøren Tom of Finland, og denne gangen er det mannen bak Ringenes Herre, forfatteren J.R.R. Tolkien, som portretteres.

Leave a reply