/Supplyfartøy kolliderte med Statfjord A-plattformen

Supplyfartøy kolliderte med Statfjord A-plattformen

smp-stories-top-widget

Skadeomfanget på plattformen er ikke avklart ennå, men det er ingen personskader, ifølge Equinor.

– Det var 276 personer om bord på Statfjord A da hendelsen inntraff. Det er ingen personskader om bord på plattformen, opplyser Equinor i en pressemelding fredag morgen.

Av de 276 er 218 evakuert, ifølge NRK. Pressetalsperson Morten Eek i Equinor opplyser at det er 58 personer igjen på Statfjord A-plattformen.

– Det totale skadeomfanget på plattformen blir nå undersøkt. Skader på livbåter, samt behovet for å avklare omfanget av sammenstøtet, gjør at personellet er flyttet fra Statfjord A til nærliggende installasjoner, sier Eek til NRK.

Statfjord A er i revisjonsstans, og det var derfor ikke produksjon på plattformen da hendelsen inntraff.

Det nesten 80 meter lange supplyfartøyet PSV Sjøborg var i gang med lasteoperasjoner og hadde 12 personer om bord. Equinor opplyser ikke om noen av disse er skadet etter sammenstøtet eller hvordan det er gått med båten, men PSV Sjøborg er på vei til land for egen maskin.

Equinor har mønstret sin beredskapsorganisasjon for å bistå installasjonen. Skader på livbåter og behovet for å avklare omfanget av sammenstøtet har gjort at personell er blitt flyttet fra Statfjord A til nærliggende installasjon.

– To søk og redningshelikopter (SAR) samt et helikopter fra Hovedredningssentralen har natt til fredag fløyet folk fra Statfjord A til Statfjord B og C, og Gullfaks A. Områdeberedskapsfartøyet Stril Herkules er på feltet og bistår installasjonen med å avklare skadeomfanget, opplyser Equinor.