/Stortinget i natt: Flertallet vedtok innstramming i abortloven og avvikling av pelsdyrnæringen

Stortinget i natt: Flertallet vedtok innstramming i abortloven og avvikling av pelsdyrnæringen

smp-stories-top-widget

Diskusjonen på Stortinget foregikk torsdag i timevis og resultatet av avstemningen var ikke klart før etter midnatt natt til fredag.

Stortingets vedtak innebærer at kvinner som er gravide med flerlinger, og som ønsker å fjerne noen av fostrene, må få saken behandlet i en nemnd.

I regjeringsforhandlingene på Granavolden, fikk Kristelig Folkeparti gjennomslag for dette, men vant ikke frem med ønsket om å endre abortlovens paragraf 2c. Den tillater senabort ved alvorlig sykdom hos fosteret.

Senere natt til fredag stemte stortingsrepresentantene også over forslaget å avvikle pelsdyrnæringen. Dette ble vedtatt med 101 mot 68 stemmer.

– Skuffet over Ap

Senterpartiet og Arbeiderpartiet stemte mot forbudet i Stortinget.

– Dette er en gledens dag for dyrene, vi har kjempet i 17 år for bedre dyrevelferd. Dette er litt uvirkelig, sier Guri Melby, stortingsrepresentant i Venstre, i etterkant av voteringen.

Hun sier også at det var på høy tid å avvikle næringen.

– Jeg er samtidig skuffet over Arbeiderpartiet. De har pelsdyrforbud i partiprogrammet sitt og har i alle år sagt at de kjemper for dyrene. Men i dag gikk de sammen med Sp og stemte mot forbudet. Det er overraskende og skuffende, sier Melby.